Bij het Breed offensief maakt het niet uit welke opleiding je hebt gedaan. Of je van het speciaal onderwijs komt of een universitaire opleiding hebt gedaan, iedereen met een arbeidsbeperking kan gebruik maken van de maatregelen van het Breed Offensief.
Wie naast de studie niet kan werken door een chronische aandoening of beperking kan een studietoeslag krijgen.
Ik begon op een reguliere basisschool. Daarna ging ik naar praktijkschool. Eerst deed ik een opleiding om met auto’s te werken. Maar later ging ik naar het groen. Ik werk nu op een boerderij omdat ik het liefst buiten ben en met dieren werk.
Mijn schoolperiode was moeilijk. Ik paste niet in het schoolsysteem. Ik was altijd geïnteresseerd in iets anders en ik verveelde me vaak. De docenten vonden dat ik het niet snapte of dat het ik niet kon. Ze gaven mijn beperking de schuld terwijl ze niet keken naar wat ik wél kon. Toch heb ik uiteindelijk mijn eigen weg gevonden.
Ik ben begonnen op het speciaal onderwijs, daarna heb speciaal middelbaar onderwijs gevold. Na mijn examen het ik een thuisstudie voor hoger onderwijs gedaan. Ik wist wat ik wilde doen, dus ik heb heel gericht naar een opleiding gezocht die voor mij geschikt was. Wordt mijn opleidingsniveau altijd erkent door werkgevers? Nee dat niet. Er is altijd weer die vraag “kun je dit echt?”. Ja dat kan ik wél. En ik sta elke dag, sinds mijn eerste dag op de basisschool, sterk genoeg in mijn schoenen om dat te bewijzen.
Er is meer informatie te lezen over:
• de studietoeslag
• de klantmanager
• de jobcoach
• een proefplaatsing
• vrijwilligersvergoeding
• loonkostensubsidie en loonwaardemeting
• no-riskpolis
• re-integreren.
Op de website van de Rijksoverheid is een factsheet te vinden met informatie over het Breed Offensief.
Ben je een jobcoach? Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.
Ga naar stap 2.
Ga naar het overzicht: stap voor stap met maatregelen aan het werk (blijven)
Jouw stem helpt om aandacht te krijgen. Dus zorg dat iedereen die kan horen.